Chef Nobuyuki “Nobu” Matsuhisa

Nobuyuki MatsuhisaNobuyuki “Nobu” Matsuhisa, rođen 10. marta 1949. godine u Saitami, Japan, je visoko cenjeni japanski kuvar i restorater poznat po svojoj fuziji tradicionalne japanske kuhinje sa peruanskim i južnoameričkim sastojcima. Evo pregleda istorije i karijere šefa Nobu Matsuhise do danas:

Rana karijera i obuka: Nobu je započeo svoje kulinarsko putovanje u Japanu, gde se obučavao kao sushi kuvar. Ranih 1970-ih godina preselio se u Peru, gde je radio u japansko-peruanskom restoranu.

Nobu restorani u Aljasci i Los Anđelesu: 1977. godine, Nobu se preselio na Aljasku, gde je otvorio svoj restoran. Kasnije se preselio u Los Anđeles i, u partnerstvu sa glumcem Robertom De Nirom, otvorio Matsuhisa 1987. godine, prvi restoran pod brendom Nobu.

Nobu proširenje: Uspeh restorana Matsuhisa doveo je do otvaranja restorana Nobu u Njujorku 1994. godine, označavajući početak globalne ekspanzije brenda Nobu. Restoran je postao poznat po jedinstvenoj kombinaciji japanskih i južnoameričkih ukusa, spajajući tradicionalne tehnike sa inovativnim kulinarskim pristupima.

Globalna prisutnost: Nobu se proširio globalno, sa restoranima u svetskim metropolama kao što su London, Tokio, Milano, Dubai i drugi. Brend Nobu obuhvata različite koncepte restorana, uključujući fine dining restorane, opuštene restorane i hotele.

Potpisna jela i kuhinja: Nobuov kulinarski stil karakterišu njegova potpisna jela, poput crnog bakalara sa miso sosom, jalapeno-paprika i tiradita. Njegova fuzija japanskih i južnoameričkih ukusa imala je značajan uticaj na evoluciju savremene globalne kuhinje.

Nagrade i priznanja: Nobuovi restorani su dobili brojne nagrade i priznanja, a brend se često pojavljuje u prestižnim rang listama restorana. Nobu je priznat za svoj doprinos svetu kulinarstva, a njegovi restorani su poznati po poznatim ličnostima koje ih posećuju.

Nobu hoteli: Pored restorana, Nobu se proširio i na hotelsku industriju otvaranjem hotela Nobu, koji nude luksuzne smeštajne i gastronomske doživljaje.

Nobuov kulinarski imperij: Brend Nobu postao je sinonim za visokokvalitetne, inovativne gastronomske doživljaje, a njegova globalna prisutnost nastavlja da se širi. Nobu ostaje aktivno uključen u vođenje kulinarskog pravca restorana Nobu širom sveta.

Kuvarske knjige i mediji: Nobu je autor nekoliko kuvarskih knjiga, deleći svoje recepte i kulinarsku filozofiju sa širom publikom. Pojavljivao se u različitim televizijskim emisijama i dokumentarcima, dodatno popularizujući svoj brend i kulinarski pristup.

Nasljeđe: U januaru 2022, Nobu Matsuhisa ostaje prominentna figura u svetu kulinarstva, a njegov inovativni pristup fuziji kuhinja ostavlja trajni uticaj na globalni kulturni pejzaž. Uspeh Nobu Matsuhise leži ne samo u njegovim kulinarskim veštinama, već i u sposobnosti stvaranja brenda koji prevazilazi granice, donoseći jedinstvenu fuziju ukusa različitim publikama širom sveta.

MENU